Un dels plats que més aprecien aquells
gastrònoms que els agraden les sopes és la sopa de peix. Sitges té molta
tradició en sopes de peix i pel que es veu, desde els anys seixanta les sopes
que feien els nostres restaurants hi tenien força nomenada. Deu ser per aquest
motiu que en el llibre “L’Art de Menjar a Catalunya” Manuel Vázquez Montalbán
anomena la sopa de peix que es feia a la nostra vila. A la Salseta cada hivern
la sopa de peix és un entrant que no falla a la nostra carta i tots els qui la
tasten, repeteixen.
Ingredients:
Per al fumet:
-Bresa: ceba, api, pastanaga, porros
-Aigua
-Vi
-Peix de roca
Per a la sopa:
-Conyac
-Rap
-Calamars
-Cloïsses
-Musclos
-Pernod
-Salsa de tomàquet
-Arrós bullit
Per a la picada:
-Oli d’oliva verge extra
-Avellanes
-Alls
-Juliverd
-Ametlles
Elaboració:
Comenceu amb el fumet, sofregint les verdures
de la bresa. Afegiu el vi i quan s’evapori l’alcohol, afegiu l’aigua. Deixeu
bullir durant vint minuts i afegiu el peix. Quan arrenqui el bull deixeu bullir
10 minuts i coleu el fumet.
En un pot sofregiu tots els ingredients marins
amb la picada. Flamegeu amb el conyac i afegiu la salsa de tomàquet. Remeneu i
afegiu el fumet. Bulliu 10 minuts.
En una sopera poseu l’arrós bullit i unes
gotes de Pernod. Afegiu la sopa i serviu en plats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario