(Recepta de la
meva mare)
Ingredients (per
a 6 persones):
-
900
grs de carn de vedella ecològica (llata, tapa plana, etc)
-
200
grs de ceba picada
-
sal
-
Oli
d’oliva verge extra (OOVE)
-
Farina
-
650
grs de rovellons
-
6
d’alls
-
Julivert
Elaboració:
Salpebreu la carn
i enfarineu-la. Fregiu-la amb oli d’oliva, sense que es faci massa.
Sofregiu la ceba
lentament en una cassola i quan estigui rosa afegiu la carn. Cobriu-la amb una
mica d’aigua, però sense passar-se.
Deixeu que cogui
tot el conjunt, vigilant que no s’enganxi la carn al fons de la cassola i que
no es cremi, ja que la farina que du la carn podria provocar-ho.
En una paella
apart i amb oli d’oliva calent sofregiu els rovellons, que prèviament haureu
tallat a trossos regulars. Afegiu l’all i quan estiguin, gairebé sofregits,
afegiu el julivert.
Aboqueu els
rovellons a la cassola amb la carn i deixeu que tot acabi de coure.
Consells:
-
Aquest
fricandó està més bon a l’endemà
-
També
es pot fer amb llenegues o pèsols
Notes.
Hi ha moltes variants
del fricandó. Professionalment el vaig aprendre fent primer una bresa amb els
ingredients normals i afegint vi negre. A moltes llars a més a més, hi
afegeixen al final una picada, però la veritat que amb aquesta recepta, que és
ben senzilla queda igual de bo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario