lunes, 9 de febrero de 2015

MVMontalbán, Sitges i la sopa de peix de la Salseta


Un dels plats que més aprecien aquells gastrònoms que els agraden les sopes és la sopa de peix. Sitges té molta tradició en sopes de peix i pel que es veu, desde els anys seixanta les sopes que feien els nostres restaurants hi tenien força nomenada. Deu ser per aquest motiu que en el llibre “L’Art de Menjar a Catalunya” Manuel Vázquez Montalbán anomena la sopa de peix que es feia a la nostra vila. A la Salseta cada hivern la sopa de peix és un entrant que no falla a la nostra carta i tots els qui la tasten, repeteixen.
Ingredients:
Per al fumet:
-Bresa: ceba, api, pastanaga, porros
-Aigua
-Vi
-Peix de roca
Per a la sopa:
-Conyac
-Rap
-Calamars
-Cloïsses
-Musclos
-Pernod
-Salsa de tomàquet
-Arrós bullit
Per a la picada:
-Oli d’oliva verge extra
-Avellanes
-Alls
-Juliverd
-Ametlles
Elaboració:
Comenceu amb el fumet, sofregint les verdures de la bresa. Afegiu el vi i quan s’evapori l’alcohol, afegiu l’aigua. Deixeu bullir durant vint minuts i afegiu el peix. Quan arrenqui el bull deixeu bullir 10 minuts i coleu el fumet.
En un pot sofregiu tots els ingredients marins amb la picada. Flamegeu amb el conyac i afegiu la salsa de tomàquet. Remeneu i afegiu el fumet. Bulliu 10 minuts.

En una sopera poseu l’arrós bullit i unes gotes de Pernod. Afegiu la sopa i serviu en plats.

Publicar un comentario