jueves, 28 de julio de 2011

Cuidando la tabla de quesos


Hoy estamos de enhorabuena en la Salseta. Hacía años que desistimos de comprar quesos a Albert Pons de la Vall de Meranges en la Cerdanya, ya que nos resultaba difícil contactar con él. Pero por San Juan vinieron a Sitges y casualmente entraron a nuestro restaurante a cenar con su família y nos prometieron que nos harían llegar quesos. Pues ya los tenemos aquí, pero además nos han traído quesos de vaca de su vecino Pere Pujol, quien elabora quesos de vaca. Para redondear el pedido también nos han traído una excelente miel de varias flores de 1500 m de altura.
Descripción en catalán de sus dos quesos:
Puigpedrós:

Formatge singular creat a partir de llet crua de vaca de la Cerdanya, i pensat per oferir la personalitat única de l’entorn on s’elabora. De pell rentada, la seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura, una olor intensa i matisada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semitova, permet un pas en boca on es noten les anous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de muntanya.

Característiques més importants: llet crua de vaca de la pròpia explotació, formats de 1/2, 1, 2 i 6 Kg., escorça rentada, mínim 2 mesos de maduració, conservació entre 6-10ºC.
Acompanyar de: préssec, fruita confitada, orellanes, anous, pa de cereals, pa d’anous, vi blanc de criança en bota (preferentment riesling o sauvignon blanc).

Altejó:

És un formatge de pasta semicuïta a 45ºC, força habituals a Suïssa i França, d'escorça natural. A la boca la pasta és agradable i dolça , lleugerament elàstica. Pronunciat perfum de bolets de primavera a l'escorça amb reminiscències de sotabosc. Ulls homogenis i ben formats a l'interior de la pasta. Elaborat també amb llet crua de vaca. És el que té una maduració més llarga a la cambra: de 4 a 6 mesos.
Formats: 1/2, 1, 2 i 6 Kg
Molt interessant per acompanyar amb melmelades, codonyat o fruits secs. Vi negre ull de llebre.

Per més informació podeu consultar el nostre web: http://www.molideger.com/
Publicar un comentario