martes, 25 de noviembre de 2014

Fricandó -fàcil- amb rovellons

(Recepta de la meva mare)

Ingredients (per a 6 persones):
-       900 grs de carn de vedella ecològica (llata, tapa plana, etc)
-       200 grs de ceba picada
-       sal
-       Oli d’oliva verge extra (OOVE)
-       Farina
-       650 grs de rovellons
-       6 d’alls
-       Julivert

Elaboració:
Salpebreu la carn i enfarineu-la. Fregiu-la amb oli d’oliva, sense que es faci massa.
Sofregiu la ceba lentament en una cassola i quan estigui rosa afegiu la carn. Cobriu-la amb una mica d’aigua, però sense passar-se.
Deixeu que cogui tot el conjunt, vigilant que no s’enganxi la carn al fons de la cassola i que no es cremi, ja que la farina que du la carn podria provocar-ho.
En una paella apart i amb oli d’oliva calent sofregiu els rovellons, que prèviament haureu tallat a trossos regulars. Afegiu l’all i quan estiguin, gairebé sofregits, afegiu el julivert.
Aboqueu els rovellons a la cassola amb la carn i deixeu que tot acabi de coure.


Consells:
-       Aquest fricandó està més bon a l’endemà
-       També es pot fer amb llenegues o pèsols
Notes.

Hi ha moltes variants del fricandó. Professionalment el vaig aprendre fent primer una bresa amb els ingredients normals i afegint vi negre. A moltes llars a més a més, hi afegeixen al final una picada, però la veritat que amb aquesta recepta, que és ben senzilla queda igual de bo.