lunes, 7 de abril de 2014

Verats marinats amb calçots, alls tendres, puré de bròcoli i terra de remolatxa



  • 4 verats
  • Oli d'oliva verge extra
  • sal de cítrics
  • Bròcoli
  • pell de llima
  • 12 calçots
  • 12 alls tendres
  • Per a la terra de remolatxa (Eneko Atxa)
  • 100 grs de farina
  • 100 grs de mantega
  • 1 remolatxa
  • 3 g de tinta de calamar
    Elaboració:
    Per a la terra de remolatxa:
  • Tritureu tots els ingredients i barrejeu-los bé. Esteneu la massa entre dos papers de forn i enforneu a 180ºC. Quan es refredi tritureu bé.
  • Peleu bé els calçots i els alls tendres. Bulliu-los 7 minuts o fins que estiguin tendres.
  • Netejeu els verats, desespineu i deixeu cada verat en quatre lloms. Poseu-los en sal ben coberts durant 15 minuts. Renteu-los una mica i conserveu-los en oli d'oliva verge extre.
  • Bulliu el bròcoli durant tres minuts i tritureu amb una mica d'oli d'oliva, pell de llima ratllada i sal.